نرم افزار ۴۰۰۰ واژه ضروری این قابلیت را دارد که با برخی مترجم ها ارتباط برقرار کرده و لغاتی که کاربر در نرم افزار انتخاب می کند را ترجمه کنند.
در اینجا به نحوه نصب این مترجم ها و نحوه استفاده از آنها می پردازیم.
هم اکنون در نرم افزار ما مترجم های زیر پشتیبانی می شود که نحوه نصب هر کدام به صورت جداگانه بررسی می شود.
مترجم گوگل را می توانید از لینک های زیر دریافت نمایید،
توجه داشته باشید که مترجم گوگل به صورت آنلاین کار می کند، یعنی شما برای استفاده از آن باید به اینترنت متصل باشید.
در صورتی که دستگاه شما روت ( Root ) شده است می توانید فایل دیتابیس آفلاین آن را دریافت نمایید تا بتوانید به صورت آفلاین از آن استفاده کنید ( برای اطلاع بیشتر عبارت ” مترجم گوگل اندروید ” را در گوگل سرچ نمایید )
این مترجم دارای قابلیت های زیادی می باشد از جمله اینکه می توانید از آن به صورت آفلاین استفاده نمایید و همچنین دیتابیس های زیادی برای آن وجود دارد.
(این مترجم جایگزین مترجم BlueDict در نسخه های قبلی شده است که شباهت زیادی با آن دارد.)
نرم افزار را می توانید از مارکت مورد نظر خود دانلود کنید :
پس از نصب، نرم افزار را یکبار اجرا نموده تا فایل های مورد نیاز آن در حافظه دستگاه شما ساخته شود، دقت کنید که پس از نصب نرم افزار شما نیاز به نصب فایل های دیکشنری دارید در غیر این صورت نرم افزار بلا استفاده خواهد بود. ( در اینجا با پیغام عدم وجود دیتابیس مواجه می شوید که می بایست فایل دیتابیس دیکشنری خود را نصب نمایید، برای این کار نرم افزار را بسته و مانند زیر عمل نمایید )
در اینجا چندتا از بهترین و کامل ترین دیکشنری های موجود برای این نرم افزار را می توانید دانلود نمایید :
مترجم انگلیسی به فارسی آریانپور
پس از دانلود فایل های دیکشنری آنها رابه مسیر MDict/Dic واقع در حافظه داخلی گوشی خود انتقال دهید، در صورتی که فولدر مورد نظر وجود نداشت آن را به همین نام ایجاد نمایید.
حال نرم افزار را اجرا نموده، ( در صورتی که با پیغامی مواجه شدید گزینه ok را کلیک نمایید.)
هم اکنون نرم افزار MDict به صورت کامل نصب شده و قابل استفاده در نرم افزار ۴۰۰۰ لغت می باشد.
این مترجم ایرانی بوده و از دیتابیس کاملی بر خوردار می باشد و همچنین می توانید از آن به صورت آفلاین استفاده نمایید.
این مترجم نیازی به فایل های اضافی ندارد و تنها می بایست آن را دریافت و نصب نمایید سپس می توانید از آن در نرم افزار استفاده نمایید.
حال پس از اینکه مترجم مورد نظر خود را نصب کردید می بایست گزینه مربوط به آن را در قسمت ” تنظیمات > انتخاب مترجم ” انتخاب نمایید.
هم اکنون می توانید در داخل نرم افزار در قسمت مطالعه کلمات و همچنین داستان ها هر لغتی که معنی آن را نمی دانید، لمس نموده تا لغت مورد نظر به نرم افزار مترجم جهت ترجمه ارسال شود.
نکته : در صورتی که نرم افزار مترجمی غیر از موارد پشتیبانی شده در دستگاه خود دارید و مایل به استفاده از آن هستید می توانید در صفحه تنظیمات نرم افزار ۴۰۰۰ لغت گزینه انتخاب مترجم را بر روی ” مترجم های دیگر ” تنظیم نمایید، در این صورت هنگام انتخاب لغت و انتخاب گزینه ترجمه، لغت مورد نظر در حافظه clipboard گوشی ذخیره شده و در صورتی که نرم افزار مترجم شما از قابلیت خواندن حافظه clipboard بر خوردار باشد لغت انتخاب شده را ترجمه خواهد کرد.